5 dolog, amit a magyarok előszeretettel lopnak

bolti lopás

Bolti szarkák – így nevezik azokat az embereket, akik előszeretettel tulajdonítanak el dolgokat az üzletekből, ezek a leggyakoribb áldozati tárgyak:
Szomorú tény, hogy nem csak nélkülözés miatt lop valaki, hanem inkább divat lett a bolti lopás: fiatalok, unatkozó hölgyek kedvenc szokása ez, mondta el a bkiado.hu-nak Dr. Lupovici Jack ügyvéd. Megtehetnék, hogy megveszik, ám nem akarnak rá pénzt adni, így inkább ellopják azt. Ha egyszer sikerül, utána nagyon könnyen rendszeressé válhat!
A leggyakrabban édességet lopnak a bolti szarkák, ez ugye kicsi is, könnyen elfér bárhol, másrészt meg nem nehéz megkívánni.
A második leggyakoribb kategória a szeszes italok, melyek egy részének magas az ára, természetes, hogy ezeknek kél lába leggyakrabban.
A harmadik legtöbbet ellopott tárgy az a dohányáruk kategóriája, bár ez az utóbbi időben jelentősen csökkent a dohányboltok kialakításával.
Jelentős még a kisebb, ám drága dolgok lopása, úgymint a parfümök, a kávé. Az elektronikai boltokban emellett szintén a kis méretű dolgok tűnnek el rendszeresen: a pen-drive-ok, mp3-lejátszók, USB-kulcsok, a drogériákban pedig minden, ami vihető. Nem véletlen, hogy a kisebb üzletek tulajdonosai megpróbálnak védekezni a bolti lopások ellen, nemrégiben mutatták be azt a szegedi üzlettulajdonost, aki üzletének polcait üvegfallal zárta el a vásárlók elől, így csökkenti a bolti lopások számát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*