Amerikában 50 millióan éheznek, idehaza még durvább a helyzet

éhes gyermek

Tudtad, hogy a Amerikában 50 millió ember éhezik, és ez még semmi!

Amerikában 49 millió ember nem jut elegendő élelemhez, ez azt jelenti, hogy nagyjából 10 millió család számára napi problémát jelent, hogy megfelelő étellel lássa el magát, vagy gyermekeit.

Mindez azért is döbbenetes szám, mivel ugyanebben az országban 36 millió tonna ehető élelmiszert dobnak ki a jómódú háztartások.
A kidobott élelmiszer 96%-a a szemétlerakókon landol, ahol aztán bomlani kezdenek, és a bomlásból metán képződik, ami a szén-dioxidnál sokkal erősebb üvegházhatású gáz. Tehát nem pazarolják az élelmiszert, de még az éghajlatváltozáshoz is hozzájárulnak a pazarló tehetősek.

gyes számítások szerint az Egyesült Államok metánkibocsátásának negyed a kidobott ételekből származik.

A szeméthegyek harmada pedig nem másból, mint ehető élelmiszerekből áll, miközben gyerekek tízmilliói éheznek az országban

Ha a kidobott ételeknek csak 15%-a eljuthatna az éhezőkhöz, máris naponta 25 millió embernek nem lenne napi kérdés a megfelelő táplálkozás.

Magyarország: a gyerekes családok fele éhezik?!

És hogy nálunk mi a helyzet? Az arányok valószínűleg hasonlóak. A gyermekéhezés itthon is probléma. A Gallup felmérése szerint a magyarok 30%-a számára gondot jelent a napi élelmiszer megvásárlása is. És ami ennél is döbbenetesebb: a gyermekes családok 47%-a számára gond a napi élelmiszer biztosítása 2014-ben. Az éhező gyermekek száma a válság hatására duplájára emelkedett idehaza is.

Forrás: Receptneked.hu (olcso-receptek.hu) – A legjobb képes receptek egyhelyen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*