Bizarr dolgok a lefolyókban (videóval)!

Valljuk be, hogy a duguláselhárítás nem tartozik a legkedveltebb otthoni tevékenységeink közé, mégis időnként muszáj szembenéznünk a dugulással. A legtöbb, lefolyókban kialakuló dugulás otthoni praktikákkal és szerekkel egyszerűen eltávolítható, ám vannak helyzetek, amikor a szakmában jártas, és alkalmasabb eszközökkel rendelkező profi duguláselhárító szakembereket kell hívnunk. Budapesten és a nagyobb vidéki városokban szép számmal akadnak erre a szakmára specializálódott szakemberek, így ha mégis úgy adódna, hogy szükség van rájuk, akkor könnyedén találhatunk akár többet is.

A leggyakoribb dugulások a fürdőszobában fordulnak elő, elsősorban amiatt, hogy olyan tárgyak kerülnek a lefolyóba vagy a WC-csészébe, amelyek nem oda valók, és ezek könnyen okoznak dugulást. Panellakásban élők például, akik nem tudnak az ételmaradékkal mást tenni, a legtöbbször a WC-be ürítik azt, és a zsíros darabos ételek könnyen dugulást okoznak. Ilyenkor a legtöbbször pánikba esünk, és azt sem tudjuk, hogy mihez kapjunk, amivel nemegyszer csak még nagyobb bajt okozunk. Hiába próbálkozunk a tartály újbóli megnyomásával, egy kialakult eltömődést a víz már nem képes áttörni, nem elég nagy hozzá a nyomás. A szakembereknek szerencsére vannak speciális eszközeik a legextrémebb esetekre is, bár még ők is meglepődnek néhányszor attól, hogy mi mindent vagyunk képesek a lefolyókba juttatni.

Egyre gyakoribb ma már Magyarországon is, hogy különleges, trópusi vagy a világ más részein élő, egzotikus állatokat tartunk otthonainkban, amelyek csak eleinte tűnnek különlegesnek és újszerűnek, és sokszor azt sem tudjuk, hogy mekkorára fognak nőni. Ezért fordul elő gyakran, hogy előbb-utóbb megunjuk őket, vagy éppen megijedünk hatalmas méretüktől, így szívesen megválnánk tőlük. Ilyenkor a legtöbb ember nem törődik azzal, hogy mit fog okozni, ha a természetbe engedi őket, sok hazai fajunk létét veszélyeztetve ezzel. Felelős állattartóként törekedjünk rá, hogy még ha meg is untuk ezeket az állatokat, akkor elhelyezésükről gondoskodjunk, például ajánljuk fel állatkerteknek őket.

Az alábbi videó összefoglalja, mi mindent találhatnak a duguláselhárító szakemberek a WC-ben vagy a csatornarendszerben, részben a fenti okok miatt. Meglehetősen bizarr dolgok, csak erős idegzetűeknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*