Elképesztő videó: Autógumin száguldozó utcagyerek Zimbabwé-ben

Az alábbi videó egy megdöbbentő eseményt vett föl: egy 10-12 éves forma utcagyerek egy hatalmas kamion-gumiabroncson állva tesz meg mintegy két kilométert az utcán, legnagyobb megdöbbenésünkre.
Nem volt sok idejük beszélgetni, amikor az AMH vezető fotóriportere, Aaron Ufumeli észrevette őt, és elkezdte készíteni a lenti felvételt, hiszen a fiú már gurult is tovább, és innentől kezdve nem volt túl közlékeny. Csupán annyit volt hajlandó elárulni a fotósnak, hogy Kobo-nak hívják és Harare utcáin él. Akárhová is megy, emberek és főleg gyerekek hada kíséri, annyira elképesztő, amit csinál.

Harare egyébként Zimbabwe fővárosa és egyben legnépesebb városa is, mintegy 1,6 millió lakosával. Egy 2011-es, a The Economist érdekeltségi körébe tartozó felmérés eredménye szerint a Föld összes városa közül Harare-ban a legrosszabb élni. (A felmérésben a sorrend megállapításához figyelembe vették a közbiztonságot, az orvoshoz való hozzáférést, a politikai és társadalmi stabilitást, a kulturális életet, az oktatást, a környezetet és az infrastruktúrát).

Az ország és fővárosa még ma is égető társadalmi, infrastrukturális problémákkal küszködik, amelyek megoldása egyre késik. Az utcagyerekek száma rohamosan nő, és a nyugati civilizációban még elképzelni sem tudjuk, hogy mi mindenen mennek keresztül. Általánosan elterjedt az a nézet, miszerint idegen férfitól származó sperma varázserővel bír és szerencsét hoz, emiatt nem ritka, hogy „cukros nénik” csalják be ezeket a gyerekeket hotelekbe, ahol leitatják őket, és megszerzik a spermáikat, amiért a gazdagok hatalmas pénzeket fizetnek ki. Az utcai prostituáltak vagy autóstoppos nők által megerőszakolt férfiak is a spermáért lesznek áldozatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*