Főzés? Ugye, nem is olyan egyszerű?!

Az éttermektől és a konyháktól jogszabályok és más előírások követelik meg, hogy milyen konyhafelszerelések, tűzhelyek, edények azok, amelyeket használhatnak a főzéseik során. E kellékek és kiegészítők általában rozsdamentes acélból készülnek, csak rozsdamentes bútorokat, hűtőket, edényeket, tűzhelyeket alkalmazhatnak, amelyeknek a beszerzése anyagilag eléggé megterhelő. Egy kezdő vállalkozásnak meglehetősen nehéz ezeket az eszközöket kigazdálkodni, főleg, ha nem egy tőkeerős, hanem egy kezdő vállalkozásról van szó.

A főzés körülményei és az előállított ételek minősége persze megkövetelik, hogy a háttérben is magas minőségű konyhai eszközök álljanak rendelkezésre, ez biztosítja az elkészített ételek tisztaságát, megfelelő hőkezelését, stb.

Természetesen nem a konyhai eszközöktől függ az elkészített ételek milyensége, nagyobb részben a szakács vagy a cukrászmester az, aki meghatározó a tekintetben, hogy milyen ételt tesz a vendégei elé.

A szakácsművészet – pláne, ha magasabb fokon szeretnénk művelni – nem olyan egyszerű, mint ahogyan az sokszor a televízió képernyőjén keresztül látszik, az igazán magas minőséget képviselő séfek éveken keresztül tanulják a gyakorlatban ezt a mesterséget. A szakma megtanulása tehát éveket vesz igénybe, és az egyszerűbb konyhai műveletek is sokszor balul sülnek el, mint ahogyan az alábbi videó által csokorba szedve itt látható:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*