Strapabíró gyerekcipők, hogy bírják a legvadabb hisztit is…

Számtalan tanulmány született már arról, hogy milyen egy jó gyermekcipő, ám az alábbi videó szerint egy új aspektust is figyelembe kell venni, mégpedig hogy legyen bármilyen hisztis és toporzékolós a cipő gazdája, a cipőnek ekkor is állnia kell a sarat…

A videóban szereplő kislány nem egy egyszerű eset: türelmetlensége hatalmas, amikor szülei új cipőt vásárolnak a számára, és már a videó elején is látszik, hogy mennyire izgatottan várja, hogy szülei kifizessék azt a cipőt, amelyet kiválasztottak. Az eset folyamán a türelmetlensége tovább fokozódik, olyannyira, hogy… de ezt inkább nézzük meg a videóban:

Vicces jelenet, kétségkívül, bár szülőként nem hiszem, hogy valamelyikünk is élvezné az ilyet, inkább szégyenkezve néznénk körül, és igyekeznénk minél hamarabb eltávozni az üzletből, mint ahogy teszi ezt az anyuka is, még a csizmát is hátrahagyva. Egy ilyen gyermekkel nem egyszerű a vásárlás, talán jobb lenne kihagyni belőle. Sajnos a gyermekcipő vásárlásához tanácsos minden alkalommal magunkkal vinnünk csemeténket, hiszen próba nélkül eléggé nehéz kiválasztani a megfelelő cipőt számukra. Az internetes vásárlások hátulütője talán éppen ez: hiába van leírva, megadva a webáruházban, hogy mekkora a belső talphossza az adott cipőnek, a megfelelő méretet és a kényelmet emellett még több tényező is befolyásolja. Ilyen például a cipő szélessége, a lábfej-részének a magassága, amelyek szintén nyomhatják gyermekünk lábait. Szintén fontos, hogy felhúzva kényelmes járás legyen benne, ezt szintén csak próbával tudjuk ellenőrizni. A talp milyensége sem mellékes: ha nehéz benne a járás, akkor nem kényelmes, tartsuk szem előtt, hogy a legjobb cipőtalpak azok, amelyek rugalmasak és könnyűek.

Ugyanakkor a webáruházaknak a cipővásárlás szempontjából is vannak kétségtelen előnyei, ilyen az időmegtakarítás, kényelem és az, hogy bármeddig kedvünkre válogathatunk, nem áll fölöttünk eladó. Általában a webáruházakból rendelt termékek olcsóbbak is, mint az üzletben vásároltak, tekintve, hogy előbbiben nem szükséges eladó személyzetet, bérelt üzlethelyiséget fenntartani.

Ma már a legtöbb gyermekcipő úgy készül, hogy könnyen kezelhető a gyerekek számára is, nem szükséges a bonyolult cipőfűzővel bajlódni, a legtöbb gyermekcipő tépőzáras megoldással kerül kialakításra, míg a téli cipők, csizmák esetében találkozhatunk cipzáras megoldással is. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy míg szüleink esetében egy ötéves gyermeknek már illett tudnia cipőt kötni, addig ma elvétve találunk olyan gyermeket, aki ebben az életkorban tudja ezt a bonyolult műveletet. Ugyanakkor az okostelefonokat vagy laptopokat felhasználói szinten kezelni tudják ebben a korban… Elgondolkodtató adat…)

És még egy érdekes videó, szintén cipő témában. Amíg gyermek a gyermek és világ a világ, a legjobb móka az anya vagy apa nagyméretű cipőjébe belebújni, nemtől függetlenül, és tenni abban néhány tétova lépést, már ha sikerül…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*