Téli síeléshez ne feledje a síbiztosítást!

A téli hónapokban sokan indulnak el síelni, leginkább a környező országokba, hogy igazi havon, télies viszonyok között hódoljanak e szenvedélyüknek. Ausztria vagy Szlovákia hegyei igen népszerűek ebből a szempontból, ám ma már Magyarországon is szép számmal találunk olyan sípályákat is, amelyeket a gyakorlottabb síelők is előszeretettel használnak.

A külföldre történő utazások egyik elengedhetetlen feltétele az utasbiztosítás megkötése, ennek megléte szintén nélkülözhetetlen, ha síelni megyünk. Annál is inkább, mivel a síelés nem veszélytelen sport, és még a haladó síelők is elszenvedhetnek síbaleseteket, bármennyire körültekintőek vagyunk is. Nem mindegy azonban, milyen utasbiztosítást választunk, hiszen a nyaralások idejére kötött utasbiztosításoknál komplexebb biztosításra lesz szükségünk.

Gondoljuk csak át: télen fokozottabban ki vagyunk téve az időjárás viszontagságainak, könnyebben megfázhatunk, mint nyáron, ugyanakkor a balesetek kockázata is sokkal nagyobb. Bármilyen baleset vagy megbetegedés következik be külföldön, az orvosi ellátás biztosítás nélkül vagyonokba kerülhet. Olyan eset is előfordulhat, hogy a hegyről nem tudunk saját magunk lejönni egy sérülés következtében, ilyenkor hegyi mentésre szorulhatunk, ami még tovább növeli az egyébként sem olcsó költségeket.

Éppen ezért szokták a biztosítás szakértői javasolni, hogy olyan síbiztosítás megkötése javasolt, amely legalább 30 millió forintos orvosi és mentési költséget fedez, hiszen egy helikopteres mentés költsége meghaladhatja az 5 millió forintot is, és akkor még a kórházi ellátás költségeiről nem is beszéltünk! Az utasbiztosítás emellett tartalmazzon poggyászbiztosítást, és a másoknak okozott esetleges károkra jól jöhet a felelősségbiztosítás is.

Az alábbi videóban számos nevettető eset történik, ám ha belegondolunk, milyen lenne, ha velünk történne hasonló, már nem biztos, hogy tudnánk nevetni:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*