Több kontinensen is megjelent már a koronavírus

Február végére már ötven országban jelent meg a koronavírus Ausztráliától az Egyesült Államokon, illetve Franciaországon és Németországon át Oroszországig. Kínán kívül komolyabb fertőzési gócpontok alakultak ki Olaszországban, Dél-Koreában és Iránban is. Olaszországban 1701 fertőzött van, negyvenegyen meghaltak a betegség miatt olvasható a koronavírus térképen. A fertőzés kordában tartásához egy sor kínai nagyvárost lezártak a hatóságok, de még így is több új fertőzött volt Kínán kívüli országokban, mint azt várták. Elővigyázatosságból a budapesti és a debreceni reptéren is mérik a Kínából, Észak-Olaszországból és Dél-Koreából érkezők testhőmérsékletét.

Magyar fertőzött egy óceánjárón

Február 24-én jelentették be, hogy egy Japánnál karanténba helyezett óceánjárón dolgozó magyar tesztje is pozitív lett. A szóban forgó hajót Japán mellett karanténba helyezték. A Diamond Princess nevet viselő óceánjárón 3 magyar dolgozott: egy zenész testvérpár, és egy felszolgáló. Közülük egynek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Hogy nő vagy férfi az illető, azt nem tudni, csak, hogy kezelés alatt van.

Egyébként jelenleg 171 magyar van Kínában, mind jól vannak, mindenkivel kapcsolatban van az ottani magyar követség. Az öt legfertőzöttebb tartományban 20 magyar van, de az eddigi információk szerint ők is egészségesek.
A WHO 2020.01.30-án nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki, de számos ország már ez előtt is vezetett be különleges intézkedéseket azért, hogy a koronavírus terjedését megállítsák vagy legalábbis lelassítsák.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*