Úgy néz ki, mint egy normál LED lámpa, de ha aláállsz és felnézel… Azta!

Ez a különleges LED kijelző az egyesült Államok szívében Washington DC-ben található, mégpedig nem is akárhol, hanem a Nemzetközi Stratégiai Kutatóintézetben. A LED kijelzők önmagában is impozánsak, ám amikor pontosan aláállsz és felnézel, akkor le fog esni az állad!

A LED kijelzők igencsak szépek, 425 egyedülálló Led izzóból tevődnek össze, amik látványos fényjátékot produkálnak, de ahogy elkezdesz közeledni felé, valami furcsa érzés fog majd el, mintha ez a dolog valahonnan ismerős lenne…

led-berles

Aztán ahogy pontosan aláállsz és felnézel, meglátod, hogy a LED-ek a világtérképet formáznak ki, összhangban a cég tevékenységi körével.
És ez még mind semmi! Ez a LEDfal ugyanis nem egyszerűen világításra szolgál, hanem egy kivetítő is egyben. Az egyes lámpák fényereje és színe szabályozható, és így országtérképek, területi adatok vetíthetőek ki a segítségével. Például a LED kijelzőkkel bemutatható a GDP különbözősége a világ egyes országaiban, vagy az áramfogyasztás, vagy amit csak szeretnénk.

led izzok

A rendszer össze van kötve az internettel, így az adatai folyamatosan frissülnek. És ha ez nem lenne elég minden egyes adat egyedi módon jelenik meg. A vízfogyasztás kék vízcseppek formájában, az energiafogyasztás kis izzóként, és így tovább. Bámulatos!

LED vilagterkep

Történet forrása: RGBLEDfal.hu – Beltéri Ledfalak

Kép forrása: electronicproducts.com