Melyek a legjobb falmatricák a gyerekszobába?

gyerekszoba

A gyerekszoba dekorálása már önmagában is izgalmas feladat, de még érdekesebbé tehetjük a falmatricák használatával. Mivel a munka semmiféle szaktudást és eszközismeretet nem igényel, akár a gyerekeket is bevonhatjuk a matricázás folyamatába. Ebben a cikkben bemutatjuk a 8 legnépszerűbb gyerekszoba falmatrica típus, amelyek egészen biztosan elnyerik majd az apróságok tetszését.

Alkossunk mesés világokat pillanatok alatt

A falmatrica egyszerű és költséghatékony módja annak, hogy egyedi hangulatot teremtsünk a szobában. A könnyű felhelyezés és a változatosság miatt sokan választják ezt a dekorációs módszert. Ha nincs ötletünk arra, milyen mintákat és motívumokat válasszunk, íme pár ajánlás.

Holdas-csillagos matricák: A Hold és más égitestsegítségével az éjszakai égbolt varázslatát hozhatjuk el a gyerekszobába. Ideális minden leendő űrhajós és a csillagász számára. Akár az elalvás előtti csillagszámláláshoz is tökéletes választás lehet.

Állatmintás matricák: Az állatos matricákkal igazi erdei, vagy dzsungel hangulatot teremthetünk a falakon. A segítségükkel megismerkedhetnek a gyerekek az állatokkal, melyik, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, hol élnek, így tanulásra is nagyszerűen használhatók.

Virágos matricák: Mivel a virágokat a legtöbb kislány nagyon szereti, a szobájukat díszíthetjük mindenféle növényekkel. Választhatunk mezei vadvirágokat, illetve a kiskertek növényeit is megjeleníthetjük. Ezek a matricák tanulásra szintén alkalmazhatók.

Szivárványos falmatricák: A szivárvány, mint égi jelenség minden gyermeket pillanatokon belül elvarázsol. De miért kellene heteket vagy hónapokat várniuk, ha a szobájuk falán minden nap találkozhatnak vele? A színek ráadásul pozitív hatással lehetnek a kicsikre, jókedvet és életörömöt sugározva feléjük.

Balerinás matricák: Melyik kislány ne álmodozna néha arról, hogy híres táncos, énekesnő vagy balerina lesz egyszer? A táncért rajongó kislányok egészen biztosan örömüket lelik majd a balerinás matricákban.

Szivecskés falmatricák: A szív a szeretet és a boldogság szimbóluma. Tökéletes választás minden álmodozó, vidám és szeretetteljes kislány szobájába. A szivecskéket akár kiegészítőként is használhatjuk más falmatricák mellé.

Nonfiguratív matrica: Ha a gyerek igazából sem az állatokért, sem az égi jelenségekért és más témákért sem igazán rajong, a nonfiguratív minták számukra is tartogathatnak meglepetéseket.

Lepkék és más rovarok a falakon: A lepke a szabadságot és a természetet jelképezi. A lepkés és más rovarokat megjelenítő falmatricák minden gyerekszoba tökéletes díszei lehetnek. Segítségükkel a gyerekek megismerhetik a különféle rovarokat és megtaníthatjuk számukra a környezetünk szeretetét.

Legyen szó bármilyen motívumról és mintáról, a gyerekek minden bizonnyal örömüket lelik majd bennük. A falmatricák felhelyezése egyszerű, az eltávolításukkor sem hagyhatnak foltokat maguk után. A költségek terén is verik a festést, illetve a tapétázást, hiszen sokkal olcsóbbak, mint a mesterembereket igénylő feladatok.

Ajánlott cikkek