Elkeserítő büntetőügyek Németországból

Németországban már régóta legális a prostitúció, de még így is jócskán akad olyan város az országon belül, ahol ezt a fajta tevékenységet nem igazán tolerálják, ilyen például Mindelheim is. Ezt a dolgot hagyta figyelmen kívül az a 46 éves prostituált is, aki a bajor kisváros egyik legnépszerűbb hotelében fogadta a klienseit.

A szálloda munkatársai leginkább arra lettek figyelmesek, hogy a férfiak folyamatosan egymásnak adják a kilincset a hölgy szobájában. Ezért értesítették a mindelhemi hatóságokat, akik a szoba átkutatása során terhelő bizonyítékokat találtak arra vonatkozólag, hogy itt bizony prostitúció tevékenysége zajlott.

Végül ez az egész eset azzal zárult, hogy a bíróság adminisztratív szabálysértés miatt hatalmas pénzbüntetést szabott ki, amivel leginkább példát szerettek volna statuálni, és a  jövőben előforduló, hasonló törvénybe ütköző eseteket megelőzni. A városban szinte minden lakos kedélyét felborzolta, és felháborította az eset, de a bírósági per befejezése óta szerencsére már kicsit csillapodott a helyzet.

Emberölési kísérlet miatt ítéltek el egy német férfit

Nap mint nap hallhatunk és olvashatunk arról, hogy mennyi prostituáltat ér valamiféle erőszak, és sajnos ez még csak a jéghegy csúcsa, hisz a legtöbb bántalmazás rejtve marad a külvilág elől. Ezért sem lepődtünk meg akkor, amikor hallottuk annak a német férfinak az esetét, aki még tavaly májusban egy heves vita során hét késszúrással életveszélyesen megsebesített egy prostituáltat. A hölgyet szerencsére sikerült még időben kórházba szállítani, és megmenteni az életét, de sajnos olyan maradandó károsodásokat szenvedett, amelyeknek a hatásai élete végéig elkísérik majd.

Az, hogy mi is vezetett pontosan az incidenshez, rejtély övezi, de a férfi határozottan állította a tárgyalások alatt, hogy mindezt önvédelemből tette. Ennek a kijelentésnek azonban a frankfurti bíróság nem adott helyet, és a gyilkossági szándékra helyezték inkább a hangsúlyt. Végül a férfi viszonylag enyhe büntetéssel, négy év letöltendő börtönnel megúszta a dolgot, amit leginkább annak köszönhetett, hogy a per során kiderült, a hölgy is rendkívül sáros volt a helyzet elfajulásában, mivel provokálta, és megfélemlítette őt.

Ajánlott cikkek