Így válj egészségesebbé

egészséges

Egészségünk olyan kincs, melyet minden áron muszáj megőrizni. Ehhez adunk pár tippet ebben a cikkben.

Tartsd fenn az optimális súlyt

Az optimális súly az, amiben a legkényelmesebben érezhetjük magunkat, és ahol a legkisebb a kockázata olyan kóros állapotok kialakulásának, mint a szívbetegségek, az inzulinrezisztencia, a metabolikus szindróma, a székrekedés, a 2 -es típusú cukorbetegség és a rák.

Pihentesd a tested

Az alvás mennyisége és minősége különösen fontos, ha egészségesebb életmódot szeretne folytatni. A megfelelő alvás hiánya az agyi aktivitás csökkenéséhez, az immunitás gyengüléséhez, az alacsony energiaszinthez, a test idő előtti öregedéséhez, valamint súlyosabb egészségügyi állapotokhoz, például elhízáshoz, szívrohamhoz és agyvérzéshez vezet.

Az egészségesebb életmód érdekében aludj legalább 7-8 órát naponta. Kerüld a koffein vagy nikotin használatát, valamint az elektronikus eszközök használatát lefekvéskor. A képernyőkről kibocsátott kék fény a minőségi alvás egyik legnagyobb ellensége.

Miért nem próbálsz könyvet olvasni, pihentető zenét hallgatni vagy meditálni?

Tarts fenn pozitív társadalmi kapcsolatokat

A pozitív társadalmi kapcsolatok fenntartása rendkívül fontos, ha egészségesebb életmódot szeretnél folytatni. A barátokkal való találkozás számos egészségügyi előnnyel jár.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a jó szociális kapcsolatokat fenntartó emberek tovább élnek, kevésbé betegek és ritkábban szenvednek depresszióban, mint azok, akik társadalmi elszigeteltségben élnek.

Vedd körül magad kedves és pozitív emberekkel. Tarts fennjószomszédi kapcsolatokat. Tölts több időt a családdal. Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

Ajánlott cikkek