Mire valók az e-cigaretták?

elektromos cigaretta

Egyre többen ismerik fel a cigaretta által okozott károkat, és próbálnak leszokni. Sajnos a dohányzás abbahagyása a legtöbb esetben időigényes feladatnak bizonyul. Úgy tűnik, hogy a rossz szokás a mindennapi életünk szerves részévé vált, és nem akarunk leszokni.

De ne essen kétségbe, mert számos könnyen végrehajtható technika és trükk létezik, amelyekkel örökre nemet mondhat a cigarettára. Az egyik legújabb ilyen irányú újítás a nikotin nélküli e-cigaretta, amely az elmúlt években sok dohányosnak segített búcsút venni a rossz szokástól.

De mi az alapelv ezen eszközök mögött, és hogyan lehetnek hasznosak számunkra az egészségesebb „én” felé vezető úton? Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezeket a kérdéseket.

Mik azok az e-cigaretták?

Az elektronikus cigaretta akkumulátoros dohányzóeszköz. Töltőanyagokat tartalmaznak folyadékkal, amely általában aromákat és ártalmatlan füstöt (gőzt) képező anyagokat tartalmaz. A töltőanyagban lévő folyadékot gőzre melegítik, amelyet egy személy belélegez. Ezért az e-cigaretta dohányzását jobban ismerik „vape” néven (angolul „vapor” jelentése „gőz”).

A piacon sokféle e-cigaretta folyadék áll rendelkezésre, beleértve azokat is, amelyek nikotint tartalmaznak. A legjobb eredmény érdekében válasszon nikotinmentes folyadékot. Ha azonban a rossz szokás feladásának első lépései során a nikotin utáni sóvárgás elviselhetetlen, megpróbálhat egy bizonyos mennyiségű nikotint tartalmazó töltőanyagot, és az ötlet az, hogy később teljesen nikotinmentes lehetőségekre kell váltania. Még ha a folyadék nikotint is tartalmaz, még mindig hiányzik belőle a több ezer más toxin és kátrány, amelyek egy szokásos cigarettához kapcsolódnak.

Figyelem! Ez a cikk nem szolgál orvosi tanácsként, és nem reklámoz semmilyen dohányterméket, vagy azok alternatíváját!

Ajánlott cikkek